Om kören

Järfälla Kammarkör är en religiöst och politiskt obunden kör, som grundades redan 1973. Kören har konserterat både i Sverige och i utomlands. Repertoaren är mycket blandad och vi konserterar flitigt.

En omtyckt tradition med kören är trettondagskonserten Stjärnglans som genomförs 6/1 varje år i Järfälla Kyrka. Där sjunger vi ut julen och njuter av julens musikskatt en sista gång innan vardagen startar igen.

Under åren har kören arbetat med många intressanta teman. 2012 genomfördes en Valentin-konsert på temat “Kärlek och vänskap” med gästartist “Yamendozo barbershop-kvartett”. Hösten samma år var det musikal som var temat och gästartister den gången var “Arcus Key”.

2013 genomfördes en vårkonsert som gavs namnet “Klassisk vår”, där bland annat kinesiska tonsatta dikter fanns med på konsertprogrammet, som för övrigt innehöll sånger på ett antal olika språk. Hösten 2013 var det dags för körens “Jubileumskonsert”, Järfälla Kammarkör 40 år, med programinnehåll av körens gamla och nya favoriter.

Våren 2014 användes för att förbereda en körresa med konsert i Polen. Konserten “All inclusive” gavs som försmak till den resan. Hösten var temat “Så där lite lagom svensk”, där den svenska musikskatten stod för innehållet i programmet.

Våren 2015 arbetade kören återigen med tema film och musikal inför konserten “Oh, so magic!” och på hösten bjöds det in till en spöklik konsert – “Den monstertid nu kommer” med temat Halloween och en stor mängd magisk musik om spöken, häxor och andra skrämmande saker.

Våren 2016 var vårens tema “I vårsolens glans”, där några av de bästa svenska vårsångerna fanns med på programmet.

Under hösten 2016 hade kören ett fantastiskt äventyr där vi – med hjälp av en mängd extrasångare – genomförde en stor Lucia-konsert i norra Europas största gotiska katedral, Minister of York, i Storbritannien. Matilda Jarl (dotter till en av sopranerna i kören) var Lucia och fick en hel del uppmärksamhet i internationell press för detta. (http://www.ianforsythphotographer.com/blog/2016/12/documentary/sankta-lucia-2016/)

2016 var annars ett år som vi fokuserade på att arbeta med material av William Shakespeare med anledning av att det var 400 år sedan denna fantastiska skapare gick ur tiden. I februari 2017 genomfördes en Valentin-konsert “Shakespeare in love” med madrigal- och Shakespeare-tema, blandat med sånger om kärlek. Du kan hitta en stor del av materialet från den konserten på Soundcloud.

2017 inleddes med Stjärnglans på trettondagen och därefter ett framträdande på en jugoslavisk fest, tätt följd av “Shakespeare in love”. Till hösten 2017 planeras nu en konsert med en musikalisk ordlek, där innehållet blir mycket blandat. Vi arbetar för och hoppas att den ska bli väldigt bra! :)